Pod słońcem Toskanii – smaki i aromaty śródziemnomorskie

11 października 2015 godz. 12.00
Ośrodek Kultury im. Norwida w Krakowie
os. Górali 5

Pod słońcem Toskanii.
Smaki i aromaty kuchni włoskiej

Zapraszamy na pachnące śródziemnomorskim słońcem specjały, smaki i opowieści
nie tylko kulinarne. Włoski klimat zapewnią mistrzowie kuchni z restauracji
Lo Scrigno dei Sapori Italliani
  w Krakowie

pod_sloncemZnaczenie jedzenia we włoskiej kulturze.
Najważniejsze dania i składniki kuchni włoskiej.
Jedzenie a życie towarzyskie i uczuciowe Włochów.

Spotkanie połączone z imprezą realizowaną w Ośrodku Kultury im. C.K. Norwida pt. Jesienne Kulinaria Jem Jem.  11 października 2015 r. w godz. 10.00-16.00 w Ośrodku Kultury Norwida (os. Górali 5)

Program:

11.00 – Bajki dla dzieci z jedzeniem w tle

12.00 – Warsztaty kulinarne: Smaki kultury. Pod słońcem Toskanii – smaki i aromaty śródziemnomorski – prowadzenie mistrzowie kuchni z restauracji Lo Scrigno dei Sapori Italliani w Krakowie.

14.00 -  Wykład: Permakultura w ogrodzie, domu, kuchni

Prowadzenie: Benjamin Lazar – filozof praktyk z Uniwersytetu Jagiellońskiego, posiada wieloletnie doświadczenie za granicą (m.in. z Włoch), nauczyciel permakultury dyplomowany w Bumi Langit Institute (Indonezja).

Permakultura  to nieinwazyjna metoda uprawy roślin ogrodniczych. Metoda ta znajduje zastosowanie w codziennym życiu – nie tylko na wsi, ale również w mieście: na działkach, w ogrodach, ale przede wszystkim w domu, podkreśla znaczenie diety w pogłębianiu harmonii ze środowiskiem (na przykładzie makrobiotyki).

15.30 –  Konkursu na szarlotkę. Ogłoszenie wyników
Zgłoszenia do Konkursu na szarlotkę do 7 października 2015 r.

Organizatorzy:

trk

kuzlogo-60-lat-OKN-zielone

 

Projekt jest współfinansowany ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej
w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych
na lata 2014-2020.

asos_logo_kolor

Możliwość komentowania jest wyłączona.